Pàgines d'informació diversa

1

1

diumenge, 3 de març del 2013

Participació a la I Jornada d'Educació Física i Esport

El dilluns 11 de febrer va tenir lloc a la Universitat Rovira i Virgili -Campus Terres de l’Ebre- la I Jornada d’Educació Física i Esport que va centrar la temàtica en l’anàlisi i aplicació dels Jocs Tradicionals a l’Escola.  El nostre institut  hi va presentar la comunicació Les auques, recurs per a treballar els jocs tradicionals a l’escola”, que explica com l’alumnat de 1r d’ESO coneix els jocs tradicionals i populars del segle XIX a partir de l’auca Los juegos de la infancia, núm. 64, impresa per Marés i Compañía l'any 1857 a Madrid.

Des d’inici de curs es van presentant, sistemàticament, cadascuna de les vinyetes de l’auca i els xiquets posen en pràctica els jocs o les diversions que hi apareixen. Per a la següent sessió han d’haver preguntat als adults si coneixen aquests esbarjos, com hi jugaven, recollir cantarelles i anècdotes sobre aquests, i finalment explicar i descriure el jocs. Amb les fotografies i vídeos que es van fent, a final de curs es disposarà d’un bon recull de 48 jocs que es practicaven al segle XIX.  
Tot aquest treball el van poder veure i valorar el centenar d’alumnes de magisteri de l’URV que van assistir a la jornada. És interessant remarcar que durant la presentació es va remarcar les possibilitats que ofereix treballar de forma interdisciplinar amb les auques, ja que es poden fer activitats d’història, de visual i plàstica, de llengües... de fet, els nostres alumnes de l’institut han fet alguna activitat amb anglès que també es pot veure al bloc.
Vosaltres també podeu accedir a la feina dels alumnes de 1r d’ESO a través d’aquest enllaç.



Val a dir que la jornada es va complementar amb l’exposició “Jocs i esports tradicionals. Entre la tradició i la modernitat” -que es pot veure fins l’11 de març al hall de la facultat de Tortosa-, i amb el taller pràctic “Una auca de jocs, un pati de jocs!”, en el qual els joves estudiants de magisteri van posar en pràctica una quinzena dels jocs tradicionals que apareixen a l’auca.

La jornada i l’exposició ha estat organitzada per l’URV de Tortosa i l’Antena Cultural.
Podreu trobar més informació sobre la jornada en aquest enllaç i en aquest altre.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada