Pàgines d'informació diversa

1

1

dissabte, 23 de març del 2013

Proves Cangur a Flix


El dijous 21 de març, com cada 3r dijous del mes de març, es van celebrar les proves Cangur a Catalunya. Com venim fent des de fa 4 anys l'Institut de Flix juntament amb l'institut de Falset vam participar-hi. En total vam ser una seixantena d'alumnes d'ambdós centres.
Enguany la trobada va ser a Flix i per la diada de Sant Jordi el departament de matemàtiques obsequiarà al millor alumne/a de l'Institut amb un detall, i amb un diploma a tots els participants.
Convocatòria. La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

 
Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que enguany es celebra a Xipre, l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

Nivells escolars a què s'adreça el Cangur de la SCM
Nivell 1: alumnes de 3r d'ESO
Nivell 2: alumnes de 4t d'ESO
Nivell 3: alumnes de 1r de Batxillerat o cicles formatius de grau mitjà
Nivell 4: alumnes de 2n de Batxillerat o cicles formatius de grau superior

Trobareu més informació a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada