Pàgines d'informació diversa

1

1

dilluns, 22 d’abril del 2013

Exposició de llibres POP-UP


Del 23 al 30 d’abril, a Ca Don Ventura a Flix, i del 2 al 15 de maig, al vestíbul de l’ajuntament d’Ascó, es podrà visitar aquesta exposició que presenta més de cinquanta llibres de diferent temàtica. A més la mostra presenta una cinquantena més de pop-up’s en imatges que es poden visualitzar en dos monitors.
Aquesta exposició, organitzada pels alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Flix, el CERE, la regidoria de cultura de l’ajuntament i la biblioteca municipal de Flix, ha recollit més de 200 llibres d’aquestes característiques. L’alumnat ha tingut que gestionar tota la mostra, des de l’inici fins al final. Així, primer es va fer una crida a l’alumnat, professorat i membres del PAS de l’institut de Flix en la qual es demanava col·laboració aportant aquest tipus de publicacions. Tot seguit es van catalogar i classificar per temàtiques i es va procedir a fotografiar-los –portades i interiors amb els quals Vídeo Ascó Televisió ha fet una muntatge-.


Els alumnes han treballat en grups i s’han repartit la feina: cercar informació sobre aquest tipus de llibres, etiquetar-los, preveure l’espai que ocuparien en les vitrines, dissenyar un cartell publicitat l’exposició, redacció i enviament virtual de la invitació a la mostra... I a més, s’ha previst dur a terme una presentació als alumnes de primària del CEIP Enric Grau Fontserè. Aquesta activitat consistirà en una explicació de què són els pop-up, una descripció de les diferents temàtiques tractades a les vitrines, l’explicació de dos contes en anglès i una altra en català, i per fi, un taller de construcció de targes usant la tècnica del pop-up.
L’activitat ha resultat molt interdisciplinària donat que, a més, des de l’àrea de tecnologia s’han fet els codis QR de 20 llibres, els quals s’han portat a igual nombre de comerços de Flix que els exposen als seus aparadors. Amb aquesta tasca s’ha aconseguit fer arribar encara més l’exposició als veïns i possibilitar que la mostra “surti al carrer”.
Pop-up’s, llibres màgics a comptat amb la col·laboració de VAT i l’Associació Cultural Lo Llaüt d’Ascó.
Aquí podreu escoltar l'entrevista feta per Ràdio Flix a una representació dels nostres joves organitzadors de l'exposició: http://www.mixcloud.com/radioflix/exposicio-pop-up-els-llibres-magics/
En aquest enllaç (minut 13) podreu visualitzar el reportatge i entrevista que ha fet TV3 Comarques de la Festa de Sant Jordi a Flix i de l'exposició de POP-UP.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada